Our Journey to The Big Day

Fresh Flowers Bridal Bouquet

bridal bouquet ni dah jadi macam pelengkap bagi setiap pengantin perempuan. tanpa bridal bouquet ni, mesti pengantin perempuan itu akan nampak kosong dan gonjeng.. ye la, kan ke pengantin perempuan ni kena banyak duduk and menunggu.. menunggu saat proses ijab dan qabul.. proses sarung cincin dan sebagainya.. so, here is some of the bridal bouquet yang memang grab my attention la..

shocking pink cala lily.. saya sangat suke.. simple tapi sangat -sangat outstanding!

pink and white roses.. just balut je stalks tu dengan ribbon and  use the pin yang slalu pakai kat tudung tu as finishing.. simple je kan.. tak de serabut sangat!

mix of flowers.. if not mistaken ada roses, and kekwa.. and some of wild flowers.. unique and rasanya jarang di adaptasi on Malay wedding lagi.. 

try to be different.. white tulips for the bridal bouquet.. ok!! im so in love with tulips actually.. 

a combination of white, pink, orange and yellow tulips.. OMG.. im so in love with this!! 

white lily.. still not bad kan!

this one bunga hyacinths.. tapi rasanya susah kot nak dapatkan kat Malaysia ni.. ok!! next~

so adorable kan!! but in dreams kot nak dapat cenghini kat Malaysia.. combination of tulips, hyacynth, lily n etc..  chanteknyaaa..

Cala Lily.. dah ramai dah bridal yang use this type pf bouquet.. im thinking to do the same for my E-Day.. 

this one dia guna bunga pink carnation.. then to make it looks rich, ada manik-manik mutiara tu.. sangat classy!

same concept dengan yang atas.. tapi yang ni guna white carnation..  the way dia wrap the flowers tu yang sangat-sangat elegant.. 
this bouquet is made up nothing but pink cymbidiums.. im falling in love with it now!


bunga matahari pon boleh jadi bridal bouquet tau!!  dah macam jaafar onn dah ni!




this is some of the ideas nak buat bridal bouquet.. i would definitely like to avoids roses.. sebab roses dah sangat common.. why not try something  new.. 

0 comments:

Post a Comment

© Cik Tigger dan Mr Pingu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena