Our Journey to The Big Day

Goddie Bag for E-Day

hari ini aku sibuk mereka untuk goddie bag yang bakal di edarkan kepada saudara mara yang bakal hadir masa majlis kita nanti.. at first tak terlintas pun nak nak goddie bag ni. but then my sis tanya, "nanti goddie bag nak bagi apa?".. terus membuatkan aku terfikir.. "eyh, nak kena bagi goddie bag gak ke masa tunang nanti?".. then dia orang cakap kena bagi!

so, disebabkan kepala ni tengah fikir pelbagai cara nak try to cut cost.. so kita D-I-Y saje sudah.. saya nak buat goddie bag yang simple sahaja dimana menggunakan lunch bag!

mula-mula google images for wedding swirl.. ada macam-macam swirl yang boleh di copy paste untuk di reka for my goddie bag. Memang sangat tertarik dengan Vintage Swirl Frame Border. Tapi disebabkan most of it ada copyright watermark, so cancel je la.. nak pulak PC office ni tak de adobe photoshop.. so tak boleh nak meremove watermark tu. Then browse la for few design of swirl.

Here are some yang telah siap di design by me.


then tanye my besties which is also si dia punya adik sepupu.. antara tiga tu mana yang cantik if nak print on the goddie bag tu.. so setelah di pikir-pikir.. kita org decided nak amek yang the last one.. yang dalam frame bulat tu.. then timbul lak persoalan which, nak guna lunch bag warna putih or chocholate.. then tanye lagi kat my besties, but then dia tak dapat nak bayangkan.. so i decided untuk buat some mock-up bagi dia nampak apa yang dalam pale otak saya ni.. so here it is.. 


 

ok.. so dah boleh dpaat gambaran kan.. coklat ke putih.. but then my besties pilih putih.. tapi saya tak de lah nak biar dia togel cenghitu kan.. nampak sangat kedekut la plak.. i said to my besties, nanti nak letak doily paper on top of the lunch bag.. and mostly, doily paper kan warna putih.. (nampak sangat dalam minda tu dah ada decision, tapi saja nak pendapat orang lain lagi kan).. and i did some mock-up picture for her review.. actually, saya nak buat cenghini..


taraaa~... inilah dia rupa my goddie bag nanti.. simple kan! so mty besties agreed we used brown lunch bag with doily paper on top! settle satu tugas.. so after this nak kena pergi kedai bakery to buy some lunch bag and the doily paper... murah banyak weyh kalau beli kat kedai jual bahan-bahan bakeri!..


p/s : gambar as usual.. sumber ihsan dari pakcik google dan di edit oleh saya.. and saya design guna MS Power Point 2007 je.. mudah!!

0 comments:

Post a Comment

© Cik Tigger dan Mr Pingu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena