Our Journey to The Big Day

Hantaran : Jam & Wallet For Him

next dulang hantaran for him, adalah merupakan Jam and Wallet.

awal-awal lagi dia dah cakap, dia nak jam Fossil. Sebab memang dah lama berkenan dengan jam fossil. So, saya ikotkan je la. Lagi pun, saya ni memang huge fans of Fossil punya barang. Then pergilah masuk butik Fossil dekat Sunway Pyramid tu.

dari satu jam ke satu jam dia try.. ada yang leather tu. nampak ok la. but then the promoter said, kalau yang leather macam tu, tak sesuai of nak bawak pergi jogging sebab tali jam tu akan serap peluh, and if tak kering betul-betul tali jam akan cepat rosak serta menghasilkan bau yang kurang enak. It is not la si dia nak bawak pergi jogging kan, tapi memandangkan dia mempunyai kadar metabolisma yang sangat tinggi, which means dia selalu berpeluh.. so the leather one memang dah reject awal-awal..

then try the one yang from stainless steel.. tapi rasa macam pelik pulak dekat tangan dia yang tembam tu.. haha.. then try yang with the silicone! nampak cantik.. and that jam ada diomand! promoter tu cakap it is a REAL DIAMOND! ok!! saya sudah rasa cemburu di situ.. mana boleh jam dia ada diamond.. tak kira!! nanti nak cincin yang ada diomand gak! haha..

so masa buat comparison between yang stainless steel tu atau the one yang tali silicone with diamond.. then terkeluar la statement kat dia.. "cepatlah pilih.. ni nak letak kat dulang awak".. and the promoter terdengar la ayat tu.. terus promoter tu cakap, if nak letak atas dulang, yg ada diamond tu nampak cantik.. yang stainless steel ni tak cantik if letak atas dulang.. sebab nampak macam common sangat!.. so we agreed to take with the diamond..

and then, pilih wallet pulak.. cerewt jugak dia ni.. nak tempat letak duit kertas yang ada dua.. nak tempat isi kad banyak sikit.. and nak ada ruang isi syiling.. nak yang macam ni tapi tak nak yang ini.. itu la..ini la.. and luckly, jumpa jugak yang dia berkenan di hati..

then masa nak bayar tu, promoter tu masuk dalam stor.. and bawak keluar one box yang agar cantik with glass on top.. dia cakap, "nak letak ni atas dulang kan?, ni saya bagi bekas yang cantik sket?".. terus senyum lebar! dapat bekas tambahan yang cantik and FREE.. sape tak suka kan! terima kasih la cik promoter!

masa nak keluar tu, promoter tu cakap, "Selamat Pengantin Baru".. aisehh... kami belum nak kahwin lagi la.. kami baru nak bertunang je. ngeeeee~

so ni lah dia.. jam diamond orang tu (RM529) and Wallet (RM139).. Ingat nak cari belt sekali.. tapi butik fossil tu cakap, dia orang dah tak jual belt! tapi bila pergi parkson, ada belt fossil.. tapi condition dia dah tak berapa elok.. so for this dulang.. ada dua item sahaja la..
 

Dress Silicone Watch - Black with Diamond by Fossil
(it is a REAL diamond)

Triffold Wallet by Fossil

p/s: he said nanti kita g beli cincin, yang tempat batu dia tu kosong.. so boleh amek diamond yang ada kat jam tu and letak kat cincin tu.. 

0 comments:

Post a Comment

© Cik Tigger dan Mr Pingu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena