Our Journey to The Big Day

Hantaran : Kain Nikah & Telekung

Next hantaran list for our E-Day would be Kain Nikah!

Kain nikah ni beli dekat Jakel. Beli yang one set complete for Pengantin Perempuan and Free Kain Baju Melayu.. Free la sangat kan? padahal the cost dah masuk sekali dalam pakej tu. Our theme for nikah, would be WHITE! putih tu kan suci! haha

masa dekat jakel tu, ada la salesgirl tu tanye, kenapa tak nak warna lain. Lari sikit dari warna putih.. tapi we all decide nak putih juga. so pencarian kain pun bermula. and off course, En Pingu hanya mengikut aje Cik Tigger ni punya pilihan. seperti ayat rasmi dia, 'i follow'.. haha.. ye la.. layankan je laaa...

so pilih punya pilih, confuse either nak amek french lace atau chiffon beaded!. but, as usual, me prefer more to SIMPLE.. sebab SIMPLE is NICE..

Kain untuk perempuan we all amek White Chiffon Beaded with With Satin as lining
and untuk lelaki, we all amek Off White Satin .. Then pilih sampin songket putih dengan benang tekad berwarna perak!.

So total Set kain termasuk sampin berjumlah RM540.. Tu pon dah mintak kurang dengan Cik Jurujual.

After that, pergi mencari telekung pula sebagai pelengkap dulang 'For Her'. Telekung ni tak susah nak pilih. Saya pilih kejap je. Cari yang kain dia lembut and sejuk bila di pakai. And lagi satu cari yang kain dia jenis berat supaya dia 'jatuh'. So nanti if solat, bila kena kipas tak de la kain telekung tu mengerbang!!


Gambar lupa nak capture sebab kain nikah dah di bagi pada kakak En Pingu untuk digubah.. tunggu dah siap la ye. haha..

0 comments:

Post a Comment

© Cik Tigger dan Mr Pingu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena