Our Journey to The Big Day

Pencarian Dewan Majlis Resepsi II

pencarian dewan diteruskan lagi.. nak mencari dewan ni lah yang paling bermasalah sekali.. sebabnya.. bila call semua nya dewan penuh! dah dibook! or else, tak boleh di buat disitu.. seriouslly.. Cik Tigger dah rasa tersangat fed up dah nak mencari dewan ni. Sebabnya, family nak cari area KL which senang and dekat dengan saudara mara.. family sebelah sana pula tak kesah buat kat mana-mana..

Oh ye.. lupa nak bagi tau.. disebabkan untuk penjimatan kos, kami telah sepakat untuk membuat hanya satu majlis sahaja. Kebetulan saudara mara kedua belah pihak kebanyakkannya di dalam lembah kelang dan juga sahabat handai serta rakan sekerja kedua belah pihak pun memang di dalam lembah kelang sahaja. So, untuk penjimatan dan penguncupan bajet, maka kami sepakat untuk pengabungan majlis resepsi.. So haruslah mencari dewan yang sesuai bukan..

so. antara dewan yang telah disurvey..

1. Dewan-dewan DBKL - semuanya fully book!

2. Wisma Sejarah - Fully book juga. Sewa RM1700 with air cond, bilik persalinan and can fit around 30 table..

3. Dewan Centrum Setiawangsa : harga pakej..dalam RM30/pax... sorry.. out of budget!

4. Dewan Puspanita, KL : Sewa dewan sahaja RM8000.. pon sorry.. out of budget

5. Dewan RISDA, Jalan Ampang : Pakej paling murah rm17per pax.. kalau ikutkan still dalam budget. tapi bila fikirkan the hall tak setanding dengan harga dia.. so i cancel!

6. Kg Pengantin : Pakej paling murah dalam rm35/pax.. out of budget!

7. Dewan LJT Wangsa Maju : pakej dalam rm45/pax.. lagilah out of budget

8. The Club @ Bukit Utama : Sewa RM5500+6% govt tax.. tempat sangat cantik and setanding dengan kawasan dia.. tapi fully book

9. Tasik Titiwangsa : so far ok je.. sewa tapak pun murah.. cuma tak de tempat untuk nak beristirehat. kesian nanti kat family members yang ada anak kecil nak tidur and menyusu.. tak de ruang..

10. Tasik Permaisuri : same reason goes macam tasik titiwangsa. Plus, kawasan dia sangat jauh dari parking area and dari parking lot nak ke lokasi tu, jalan dia turun naik bukit.. so tak sesuai untuk my aunts yang ada masalah sakit kaki and etc..

11. Pusat Komuniti Desa Tasik : dekat dengan bandar tasik selatan.. tapi jalan nak masuk dia agak disaster sebab dekat dengan rumah kedai.. scenery was not good!

dan banyak lagi senarai dewan yang telah dicall, di google and dilawati oleh cik tigger dan en pingu tu.. tapi ada je yang tak berkenan di hati..

6 comments:

  1. Kemunculan lokasi majlis terkini di Ulu Kelang - THE MZH2 (MZH Function Centre)

    Kami menyediakan kemudahan sewa dewan dan juga auditorium di The MZH2, sesuai untuk pelbagai majlis.

    DEWAN PERDANA SURIA (1300 pax)
    DEWAN SINARAN (240 pax)
    AUDITORIUM MZH (200 pax)

    Kemudahan seperti sistem PA, pentas, skrin LCD, projektor, parking kereta, surau, kerusi dan meja disediakan.

    Tel: +603 4107 8580
    Email: info.mzhfunction@gmail.com
    Website: www.mzhfunction.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Dapatkan Pakej Lengkap Majlis Perkahwinan 2015 dari RM1,800 sahaja. Call/Whatsapp: 014-2638781
    Email: asnitamy@yahoo.com
    http://asnitabeautycreations.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Salam ....

    Nak promote pakej lengkap RM21K for 1000pax(Aircond)
    (SHAH ALAM/THE ARTMOSPHERE(SERI KEMBANGAN)

    VIP Hall(Aircond)
    Terrace (Open)
    24 meja tetamu beralas
    6 meja vip (Hidang)
    300 kerusi chaviari Putih
    1 round table pengantin
    1 pelamin Moden
    1 gerbang Utama
    1 karpet merah
    2 set baju pengantin (nikah /Sanding)
    2 kali make up (nikah /sanding)-MUA
    Photoshoot
    Videoshoot
    1 album Crystal 8 x 12"
    PA System,DJ,MC
    Kompang (Live)
    1 kek pengantin 3 tingkat

    Menu Asas
    Nasi Beriani Pakistan
    Ayam Masak Merah
    Daging Masak Hitam Manis
    Dalca Sayur
    Acah Timun
    Papadom
    Air Buah
    Teh tarik
    Air Mineral
    2 jenis Buah Buahan
    2 jenis Kuih Muih
    Menu Pengantin
    Udang Panjat
    Ikan siakap sweet sour

    PERCUMA
    Photobooth(GARDEN ROOF HOTEL(SHAH ALAM/THE ARTMOSPHERE(SERI KEMBANGAN)
    Guest Book(GARDEN ROOF HOTEL(SHAH ALAM/THE ARTMOSPHERE(SERI KEMBANGAN)
    10 UNIT STANDARD ROOM HOTEL(THE ARTMOSPHERE(SERI KEMBANGAN)
    1 UNIT SUITE ROOM HOTEL (GARDEN ROOF HOTEL(SHAH ALAM)

    HUBUNGI /WHATSAPP :01111548011 (FARRA)

    ReplyDelete
  4. Kami juga menyediakan pakej khemah/Dewan(pilihan sendiri ) hanya RM18K for 1000pax

    7 unit khemah arabian(Rumah)
    20 meja tetamu beralas
    4 meja vip (DOME)
    200 kerusi Plastik bersarung
    1 high table pengantin
    1 pelamin Khemah
    1 gerbang Utama
    1 karpet merah
    2 set baju pengantin (nikah /Sanding)
    2 kali make up (nikah /sanding)-MUA
    Photoshoot
    Videoshoot
    PA System,DJ,MC
    Kompang (Live)
    1 kek pengantin 3 tingkat

    Menu Asas
    Nasi Beriani Pakistan 80%
    Nasi Putih 20%
    Ayam Masak Merah
    Daging Masak Hitam Manis
    Dalca Sayur
    Acah Timun
    Papadom
    Air Buah
    Teh tarik
    Air Mineral
    2 jenis Buah Buahan
    2 jenis Kuih Muih
    Menu Pengantin
    Udang Panjat
    Ikan siakap sweet sour



    HUBUNGI /WHATSAPP :01111548011 (FARRA)

    ReplyDelete
  5. Kami juga menyediakan pakej khemah/Dewan(pilihan sendiri ) hanya RM18K for 1000pax

    7 unit khemah arabian(Rumah)
    20 meja tetamu beralas
    4 meja vip (DOME)
    200 kerusi Plastik bersarung
    1 high table pengantin
    1 pelamin Khemah
    1 gerbang Utama
    1 karpet merah
    2 set baju pengantin (nikah /Sanding)
    2 kali make up (nikah /sanding)-MUA
    Photoshoot
    Videoshoot
    PA System,DJ,MC
    Kompang (Live)
    1 kek pengantin 3 tingkat

    Menu Asas
    Nasi Beriani Pakistan 80%
    Nasi Putih 20%
    Ayam Masak Merah
    Daging Masak Hitam Manis
    Dalca Sayur
    Acah Timun
    Papadom
    Air Buah
    Teh tarik
    Air Mineral
    2 jenis Buah Buahan
    2 jenis Kuih Muih
    Menu Pengantin
    Udang Panjat
    Ikan siakap sweet sour



    HUBUNGI /WHATSAPP :01111548011 (FARRA)

    ReplyDelete
  6. PAKEJ PREMIUM ANJUNG SERAI RM 19.80 - 1000Pax

    MENU UTAMA:-
    Nasi beriani (BERAS PUSA)
    Daging Dendeng
    Ayam Masak Merah
    Sambal Sotong Kering
    Masak Lemak Nanas Ikan Masin
    Dalca Sayur
    Ulaman + Sambal Belacan
    Ikan Masin Goreng
    Acar Buah
    Buah Tembikai Merah & Oren Sunkist
    Kordial Oren Sunquick
    Air Minuman

    TIT BITS CORNER - 400pax
    Teh Tarik
    Cendol
    Bubur
    Kuih Manis
    Kuih Pedas

    HIDANGAN MAKAN BERADAP
    Siakap Sweet Sour
    Ayam Golek Madu
    Butter Prawn
    Puding
    Jus Buah

    PELENGKAP MAJLIS
    1 Set Meja Beradap Beserta Dekorasi & Kerusi Pengantin
    Kerusi Banquet & Sarung + Riben
    4 Set Dome VIP
    30 Unit Meja Bulat Beserta Alas Labuh & Table Runner
    300 Set Kerusi Plastik Beserta Sarung + Riben
    2 Set Buffet Station Beserta Peralatan Golden Bell
    Centre Peace Setiap Meja Tetamu
    Set Meja Hadiah
    Set Meja Door Gift
    Set Meja Tit Bits
    Set Meja Kek
    Set Meja BBQ Kambing Panggang
    Pelayan 13 Orang


    PA System & Deejay
    Kompang (Live)

    Kek Fondant / Fresh Cream - 3 Tingkat

    KELENGKAPAN PELAMIN
    Pelamin Dewan Beserta Deko
    Walk Way
    Pintu Gerbang
    Karpet Merah
    Bantal Nikah
    Persalainan Sanding L&P - 1 Pasang
    Mekap Sanding & Nikah
    Hand Bouquet (Fresh)

    PHOTOGRAPHY (Nikah & Sanding)
    1 Sesi Outdoor
    1x Crystal Album 8" x 24"
    1x Photo Frame 16" x 24"
    1x Photo Frame 8" x 12"
    Softcopy Thumbdrive

    BBQ CORNER
    1 Ekor Kambing Panggang Beserta Kondiment

    Untuk Keterangan Lanjut Sila Hubungi

    017 - 201 0397 - Nani

    ReplyDelete

© Cik Tigger dan Mr Pingu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena