Our Journey to The Big Day

Pencarian Dewan Majlis Resepsi III

Alhamdulillah.. syukur sangat-sangat... Akhirnya segala urusan telah dipermudahkan oleh Yang Maha Esa dan Yang Maha Kasih.. riang sangat hati ni bila akhirnya pencarian dewan akhirnya dihentikan!

Hari ni, my aunt call dia suruh i booked Dewan MPAJ, dekat AU5. sebab katanya dewan tu AirCond. Then i pun bukak la website MPAJ and kat situ ada e-tempahan. so tak payah susah nak tanya dewan tu kosong lagi ke apa. boleh tengok kat website tu terus. So, hasil godek-godek kat website tu tengok dewan tu dah di tempah (as expected!).. Then tengok dewan MPAJ ada dewan yang lain. saje je la godek2 tengok dewan-dewan tu. and tengok Dewan Au2 dengan Dewan Cempaka still kosong lagi.

So, after short discussion with my aunt, dia suruh ambil Dewan Cempaka tu sebab landmark dia senang. Dekat dengan Tesco Ampang. so i suruh la en pingu straight away ke MPAJ untuk lock tarikh dekat dewan tu.

Tiba2, i dapat called dari En Jasni.. Well, he is the person in charge for Dewan Guhtrie Bukit Jelutong tu. I memang berkenan betul dengan PR dia sebab sangat-sangat friendly! dia tanya i jadi ke tak nak booked the hall on Sept 9. So i straight away kata tak jadi (sebab majlis dah sekali kan on 16 Sept) and tanya dia if possible i nak on 16th September.. Dia terus cakap..

"kau memang bertuah.. aku call kau ni pun sebab tu la.. nak tanye kau jadi ke tak. sebab ada orang baru call aku ni kata nak cancel on 16th Sept tu.. So kalau kau nak. aku terus lock je tarikh ni untuk kau"

and i was really excited la kan.. terus cakap dengan En Jasni tu.. nanti saya call en jasni balik.. bagi saya pikir balik.. then dia kata, if ada orang nak.. aku terus bagi.. kalau kau nak, cakap cepat2..

and i straight away call en pingu.. en pingu ni pulak dah dekat MPAJ untuk lock dewan cempaka tu. Naseb baik dia tak buat bayaran lagi! i cakap hold!! jangan bayar.. i nak dewan guhtrie ni!! then i call my aunt cakap dewan cempaka ni kipas and dewan guthrie ni air cond.. but kat shah alam la.. (which previously, dia orang memang nak buat area KL punya dewan je..).. then my aunt tanya sewa dia brape , and i just said lebih kurang Dewan MPAJ ni jugak la. so my aunt said, then proceed je la.. shah alam pun shah alam je la..

after that i called my mom lak.. cerita sedikit sebanyak kat my mom and my mom cakap.. "if aunty dah cakap ok.. ok je la.. proceed je la.. kuasa veto is on her hand".. then i cakap la.. eyh.. bukan mak pengantin ke yang ada kuasa veto? but she just said.. nope.. everytime will always her pun kan.. (memang kuasa veto is on my aunt punya kata akhir.. same goes to all my relatives punya wedding.. dia yang decide the final decision!!)

then, i called balik En Jasni tu and cakap i nak locked tarikh 16th September tu. The En Jasni buat lawak dalam dialek tionhua cakap "lu jangan maen tarik-tarik tali lagi haaa"... hehehe.. so funny!..

so, im going to meet En Jasni on this Wednesday sebab hari tu i cuti sebab jatuh Hari Wilayah and En Jasni tak cuti.. so memang kena sangat la i boleh jumpa dia kan!!

syukur alhamdulillah.. dewan yang i nak sangat tu.. berjaya i dapatkan..

gambar ni i cilok dari google je

so, Dewan Guhtrie Bukit Jelutong, wait for me ya!!

Credits to : http://mckk9498.wordpress.com/2009/12/

0 comments:

Post a Comment

© Cik Tigger dan Mr Pingu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena