Our Journey to The Big Day

Mini Jar untuk Goddie Bag

untuk goddie bag yang akan di berikan kepada guest nanti, cik tigger dah decide nak bagi something in jar. Mula-mula fikir nak letak chocolate chips cookies.. Tapi malas pulak nak membakarnya nanti.. nak order, opkos la nanti kos akan meningkat pulak kan.. almaklumlah, cik tigger ni pengantin budget! haha..

so cancel letak cookies, and the google.. jumpa pulak cake in a jar! waah.. sangat menarik! Then mula mencari segala macam details untuk menghasilkan idea yg jarang di temui di kenduri walimah kan.. tapi... hasil survey mengatakan, agak expensives la pulak.. satu jar tu dalam rm5.. erks.. pengsan jap!

Cake in a Jar by babble.com
then terfikir nak bagi Jam in Jar je.. senang je... jumpa yang jual by FRIM dalam Rm1.50 satu botol kecik.. ok la.. still in budget lagi.. tapi macam tak best je kan.. so buang idea tu dalam my list..

So, pencarian di teruskan.. apa ye nak letak dalam jar ni.. tapi last2 my future akak ipar told me that dia nak order mini muffin. So she asked nak if i intrested tak nak bg mini muffin to the guest.. so setelah di fikir2.. on je la letak mini muffin in a jar.

Mini Muffin in a Jar
so settle masalah nak bagi apa kat my guest nanti.. so then pencarian Jar pula bermula!

Mula-mula terbaca satu blog ni.. Blog kepunyaan Cik Lijah.. nama blog dia non-cinderella-story.. tgk dia ada bagi review pasal beli jar dekat Quality Pack.

Then ada la tanya pasal jar tu dekat website tu. Tanya guna email je. Dia bagi 240g if nak beli 1000pcs dapat RM0.685.  ok la kan.. ingatkan jar tu satu dah lebih rm1.. murah rupanya! haha..

then tak terus la place an order.. haruslah membuat perbandingan harga dulu.. then start la dengan bantuan En Google.. mula mengoogle supplier untuk glass products. And jumpa satu.. Dari Glass And Plastic - Polyclass . Then buat perbandingan harga and found out that dekat sini dapat bekas 100ml, if purchase 1000pcs hanya rm0.60... so kan dah jimat 8 sen tu.. 8 sen tu kalau 1000 kan dah jimat 80 hengget.. hahaha

kedai ni kat kota damansara.. details on their business... boleh tekan kat website tu and bace sendiri ye..

*happy hunting semua!

6 comments:

  1. kalo beza RM 80 darab dengan masa, sesat, jem. minyak dan lain-lain kos sama jer kan heheeee

    ReplyDelete
  2. salam saya nak tnya yg jar awk li rm0.60 2 glass kod bpe ye??

    ReplyDelete
  3. Sis..ade lg x?Tlg reply..urgent..

    ReplyDelete
  4. Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

    layari blog kami di ONLINE STORE
    atau PHOTO PRODUK

    ReplyDelete
  5. Polyclass Damansara tu saya ada pergi last week. Beli beberapa cartons untuk wedding... banyak yang pecah.teruk sgt servis disitu

    ReplyDelete
  6. This Polyclass shop has bad customer service!!

    ReplyDelete

© Cik Tigger dan Mr Pingu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena